Vi har stengt nettbutikken i vintersesongen, men åpner igjen til våren! :) Vil du KJØPE NÅ? Mail: jvn@earthereal.no

5 forbløffende mote-fakta!

Postet 03 Februar 2016

Vi har tatt en kikk på historien, og presenterer 5 ganske forbløffende mote-fakta for dere!

Enjoy!

1. På 1400-tallet var det populært å "fake" en gravid mage for kvinner!

Å være gravid signaliserte høy status og ble forent med stor skjønnhet, og det ble derfor en trend å legge puter under kjolen! Dette var en av mange ekstreme mote-trender under den Gotiske perioden mellom 1200-1500. Menn var kjent for å bruke spisse sko som kunne være opp mot nesten en meter (3 fot) lange! (Kilde)

Spisse sko den Gotiske era

2. Paraplyen var opprinnelig laget for å beskytte folk mot sol, ikke regn!

Den første paraplyen ble laget i Egypt for 3000 år siden. En vanntett versjon dukket opp i Kina rundt det 11. århundre, men på grunn av manglende handelsruter ble den egyptiske versjonen også den første til å bli introdusert i Hellas og Roma. (Kilde)

Egyptisk paraply

3. Adidas og Puma ble opprinnelig startet av to rivaliserende brødre!

Tyske Adolf og Rufolf Dassler startet i klesbransjen på 1920-tallet hjemme i Herzogenaurach ved å selge en type løpesko de hadde samarbeidet om, og gjorde etterhvert stor suksess med 400.000 solgte par i året. En misforståelse i forbindelse med politiske veiskiller under Andre Verdenskrig skulle føre til splittelsen av firmaet, som etter hvert gjorde to store merker til bitre rivaler... og familiefeiden varte i over 60 år etter! (Kilde)

Adidas og Puma rivaliserende brødre

4. "Sagging" som motefenomen har sitt opphav i amerikanske fengsler!

Trenden med å la buksene henge ned ble populærisert av hip-hop-artister gjennom 90-tallet. Inspirasjonen skal ha kommet fra et fengsel i L.A., der et total-forbud mot å bruke belter skal ha resultert i en overdreven utgave av for store/dårlig passende bukser. Trenden med det merkelige opphavet bredte seg som en farsott - også gjennom Europa. (Kilde)

Sagging som mote-trend

5. Under renessansen var det moteriktig for kvinner å barbere øyenbrynene!

Ikke nok med det. Mange kvinner nappet også hår fra hodefestet - en trend som sannsynligvis i stor grad kan tilskrives dronning Elizabeth den første, og som varte helt inn i 1600-tallet, etter hennes død. (Kilde)

Dronning Elizabeth den første

Sitter du på noen flere forbløffende mote-fakta? Del det med oss i kommentarfeltet! :D
Pin It

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Av hensyn til personværn sjekker vi alle kommentarer før de publiseres.

Siste innlegg