Årets etiske julegave! Fri frakt over 1000,-

Økologiske klær mot hudallergi?

Postet 29 Februar 2016

Det finnes mange gode grunner til å velge økologiske klær, og vi kunne skrevet flere blogg-poster om hvilke fordeler det har for miljø og rettferdig handel.

Men visste du at økologisk bomull også er mye bedre mot huden?

Huden er kroppens største organ, og har som oppgave å suge inn og filtrere ut miljøgifter vi absorberer hver dag. Det er derfor viktig at huden får "puste", slik at disse giftene blir ventilert ut.

Problemet med mange av stoffene vi bruker i klær i dag, som polyester, akryl, rayon, acetate, triacetate, nylon og andre syntetiske eller oljebaserte stoffer er at de "kveler" huden, slik at vi kun får absorbert inn - men ikke ventilert ut igjen.

Derfor er det flere forskningsrapporter (se kilder nederst) som peker på klare sammenhenger mellom syntetiske klær og hudallergi.

økologisk bomull

Derfor mener vi at ikke bare organisk materiale som bomull, hamp og bambus er bedre for huden, men at det også er grunn nok til å tro at økologisk er mye bedre enn konvensjonelle eller GMO (genmodifiserte) produserte råstoffer.

Årsaken til dette er at det i sertifisert økologiske klær (for eksempel GOTS-sertifisert) ikke er tilatt å bruke sprøytemidler i produksjonen. I og med at denne produksjonen foregår 100% på naturens premisser, finnes det heller ingen rester av miljøskadelige sprøytemidler i klærne - som igjen betyr sunne klær for huden.

EARTHEREAL bruker kun 100% økologisk (GOTS-sertifisert) bomull i våre T-skjorter. I tillegg har vi ikke brukt fargestoffer til å farge dem(!). Resultatet er en nydelig "naturell/off white" farge som er akkurat slik bomull ser ut uten at man har bearbeidet den med fargestoffer. Derfor mener vi at våre T-skjorter er blant de beste for huden din - kanskje Norges beste (noen som vil utfordre oss?;).

PS! Framtiden i Våre Hender har gått foran som et bra eksempel i kampen mot bruken av miljøskadelige stoffer i sportstøy.

Kilder:

1. http://www.lni.wa.gov/safety/research/dermatitis/files/clothing.pdf

2.http://bodyecology.com/articles/top_6_fabrics_you_should_avoid_wearing.php

3. http://cottonedon.org/briefingpaper (CottonedOn.org infographic)

4. http://www.scmp.com/lifestyle/family-education/article/1099974/organic-cotton-expensive-saviour-sensitve-skin5. http://www.cancerdefeated.com/newsletters/The-Clothes-that-Kill-You-Slowly-but-Surely.html

Pin It

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Av hensyn til personværn sjekker vi alle kommentarer før de publiseres.

Siste innlegg