Årets etiske julegave! Fri frakt over 1000,-

Hvorfor Økologiske og Fair Trade klær?

EARTHEREAL tar miljø og etikk på største alvor, og tilbyr derfor kun sertifiserte Økologiske og Fair Trade klær. T-skjortene våre kaller vi Norges grønneste!

Vi forklarer her litt mer om hva sertifiseringene innebærer, og hvorfor vi mener dette er så viktig for klesindustrien i 2016...

Verdikjede rettferdige klær earthereal økologisk fair trade 

Hvorfor økologiske klær?

Vi tror at planetens helse i det lange løp er avhengig av det naturlige samspillet mellom dyr, mennesker og natur – en økologisk balanse som er både miljøvennlig og bærekraftig.

Nyere forskning har linket GMO (genmodifisert) bomull og bruken av flere ulike sprøytemidler til flere svært uheldige tilfeller som erosjon av jordsmonn, forurensede vannkilder, forverret helse for bomullsbønder og spesielt den massive bie-døden i de seneste årene.

Vi tror det er uklokt å eksperimentere med naturen uten å vite mer om langtidseffektene av handlingene våre.

For å forstå hva som er bra for fremtiden, må vi kaste et blikk tilbake på hvordan ting har fungert i årtusener før vår industrielle revolusjon snudde konvensjonell økologi på hodet.

Vi tror at økologisk bomull er den eneste riktige veien fremover.

Hvorfor Fair Trade klær?

Den globale klesindustrien er i 2016 på andre plass over verdens mest forurensende industrier. Dette skulle imidlertid egentlig ikke komme som noen stor overraskelse, når man tar i betraktning den enorme mengden billige klær som sendes ut av asiatiske fabrikkbygninger i ekspress-tempo hver eneste uke, for å imøtekomme de store kjedenes enorme krav til fornyelse og pris.

Mens omtrent alle varer og tjenester i et globalt perspektiv, har steget i pris gjennom de siste tre tiårene (inflasjon medregnet), er prisen på klær det eneste som har falt i samme periode (se pkt nr. 5 her), noe som har resultert i et umenneskelig press på arbeidere for å levere raskere og billigere klær – det såkalte ”fast fashion”-fenomenet de fleste kjeder er prisgitt i dag.

Samtidig som maskiner har tatt over mye manuelt arbeid i løpet av de senere årene, krever fremdeles klesproduksjon en stor andel mennesker i arbeid.

Paradokset med å levere billigere klær i en økonomi som vokser har videre resultert i at produksjonen som tidligere var ”Made in China” nå i stor grad har blitt flyttet til underutviklede land som Bangladesh, der nødvendig infrastruktur og arbeidernes rettigheter er langt fra å bli prioritert.

Episoder som Rana Plaza-kollapsen i 2013, viser oss den raske moteindustriens sanne ansikt, og vi mener at tiden er kommet for å adressere de miljømessige, økonomiske og etiske problemene ved å promotere rettferdig handel i sammenheng med økologisk jordbruk.

Derfor investerer vi kun i klær som har blitt produsert på Fairtrade-sertifiserte bomullsåkere og tekstilfabrikker, der arbeiderne er garantert en lønn å leve av og sosiale rettigheter. Dette sertifiseringsprogrammet støtter også infrastruktur og øko-samfunn som blant annet sikrer alle barn en skoleplass.

Fair Trade og Økologisk produksjon går ofte hånd i hånd – i vårt tilfelle 100%!