Årets etiske julegave! Fri frakt over 1000,-

Om oss

EARTHEREAL verdikjeden rettferdige klær

EARTHEREAL er et Norsk klesmerke og nettbutikk med en visjon om å være med på å transformere den svært forurensende og urettferdige klesindustrien.

Vi lager 100% Økologiske og Fair Trade klær, som vi selger via vår norske nettbutikk. Vår første kolleksjon består av T-skjorter med indisk-inspirerte motiver.

EARTHEREAL AS (Org.nr. 915693237) ble etablert sommeren 2015, og vi lanserte vår norske nettbutikk www.earthereal.no i November samme år.

Vi skal være Norges mest miljøvennlige og rettferdige klesmerke. Derfor er vi glade for å være 100% åpne om alle ledd i produksjonen:

Verdikjede rettferdige klær earthereal økologisk fair trade

 

En nærmere kikk på tekstilfabrikken (CMT)

tekstilfabrikk rettferdige klær levelønn barnearbeid rettferdig handel

VÅRE LISENSER/SERTIFISERINGER

 

Vi tar vårt løfte om 100% Økologisk og Fairtrade-sertifisert bomull på største alvor, og holder derfor markedets største og mest anerkjente lisenser.

 

GOTS (Global Organic Textile Standard)

GOTS er anerkjent som verdens ledende prosess-standard for tekstiler laget av organiske fibre. Den definerer høye miljømessige krav gjennom hele verdikjeden, og krever i tillegg etterfølelse av sosiale kriterier for arbeiderne.

Les mer om GOTS HER og deres side CottonedOn HER.

 

Fairtrade Norge

Fairtrade er verdens største og mest kjente merkeordning for rettferdig handel. Fairtrade-standardene sikrer bedre arbeidsforhold og handelsbetingelser for bønder og arbeidere i utviklingsland, slik at de kan investere i produksjon, lokalsamfunn og en bærekraftig fremtid.

Les mer om Fairtrade HER og HER.

 

HVORDAN BLIR KLÆRNE LAGET?

1. Bomullsfarmen: Chetna Organic

EARTHEREAL Chetna Organic økologisk bomull

Det hele starter ute i åkeren. Her plukkes økologisk dyrket bomull for hånd, og samles opp for videre prosessering. Økologisk bomull betyr at ingen sprøytemidler er brukt i produksjonen. Det gir bedre jordsmonn, gode avlinger, og et bedre miljø for arbeiderne, sammenlignet med GMO (gen-modifisert bomull). Fairtrade-ordningen sikrer også fellesskapet betydelig bedre levevillkår, infrastruktur og utdanningsmuligheter i India - et av verdens fattigste land.

Les mer om co-operativet Chetna Organic HER.

 

2. Tekstilfabrikken: Rajlakshmi Cotton Mills (RCM)

EARTHEREAL Fair Trade Rajlakshmi Cotton Mills RCM

Fabrikken står for prosessering av bomull fra organisk materiale til ferdig tekstilmasse gjennom prosessene ginning (skiller ut bomullsfrø), spinning (prosesserer bomulssmassen til ferdige garn) og gjennom mekanisk veving, som lager basisen for ferdige plagg.

Prosessen fortsetter ved symaskinen. Her blir basis-plaggene kuttet, trimmet og sydd om til T-skjorter i riktige størrelser og passform. Våre 2 varianter "Ethereal Light" og "Earth Heavy" er begge single-jeresy og hhv. 160 og 185gsm i tykkelse (se Størrelsesguiden!)

Les mer om RCM HER.

 

3. Trykkeriet: Real Merch Co.

EARTHEREAL Real Merch Co.

Høy kvalitet i alle ledd er super-viktig for oss, og vi forstod tidlig at de intrikate motivene i Pieces Of Andromeda-kolleksjonen kom til å kreve det ytterste av tekstil-print-teknologi. Der tradisjonelle T-skjorte-trykk har blitt gjort med en teknikk kjent som "screen printing", er Real Merch Co. spesialister på den relativt nye teknologien DTG (Direct-To-Garment) som bruker øko-vennlige, vannbaserte farger og trykker dem rett på tekstilene! DTG-teknologien nyttiggjør hele fargespekteret, slik at det blir mulig å gjenskape de fine fargenøyansene fra bilde til plagg og gir et silkemykt trykk.

Les mer om Real Merch Co. HER.

 

4. Øvrige leverandører og samarbeidspartnere

Vi føler oss takknemlige og priveligerte over å samarbeide med noen av de mest fremover-tenkende og miljøvennlige bedriftene på sine fagfelt. Det er flere ulike ting å ta hensyn til på veien fra varen er ferdig laget til den er ferdig levert til kundene. Her er noen flotte samarbeidspartnere som hjelper oss med det.

EcoEnclose - 100% resirkulerbare polymailere

EARTHEREAL miljøvennlig emballasje

Produksjon av plastikk krever store ressurser, og er i seg lite miljøvennlig. Våre polymailer-pakker er imidlertid ikke bare av 100% resirkulert plast, men også gjenbrukbare - for retursendinger eller generell gjenbruk.

Les mer om EcoEnclose HER.

 

Compostable Stickers - 100% nedbrytbare klistremerker

EARTHEREAL nedbrytbare klistremerker

Våre promo-klistremerker er faktisk laget av planter! Prosesserte mais-stilker sørger for et veldig tynt klistremerke som samtidig holder lenge. Printet med vannbaserte farger.

Les mer om Compostable Stickers HER.

 

Bring - Minipakken og Klimanøytrale Servicepakker

Bring Norge - miljøvennlig post

Vi benytter oss av Bring sine aller mest miljøvennlige produkter "Minipakken" og "Klimanøytral Servicepakke".

Minipakken gjør at den sporbare pakken leveres rett i postkassen - dette sparer tid og unødvendig kjøring til post i butikk.

Klimanøytral Servicepakke er en tilsvarende god løsning for litt større kolli, hvor Bring etterstreber å bruke transportkjøretøy som går på alternative, ikke-fossile drivstoff.

Les mer om Bring sine miljøtiltak HER.

 

STROBE - Vestfolds beste foto-duo

Strobe Foto Vestfold - strobefoto.no

Skal man ha de beste resultatene må man jobbe med de beste folkene, og karene i STROBE foto leverer ikke bare de beste resultatene, men er også en fryd å samarbeide med!

Les mer om STROBE sine mange prosjekter i Vestfold HER.

 

En vurdering av ulike tekstilmaterialer:

tekstil råvarer økologisk bomull miljøvennlig klær giftig

Har du spørsmål? Kontakt oss!